A Kate KennedyA Kate Kennedy

         A skóciai St.Andrews Egyetemen járunk.
         St.Andrews egy Edinburgh-tól északkeletre fekvő település, vallási, kulturális és turisztikai központ és jó nevű egyetemi város, néhány évvel ezelőtti terepmunkánk helyszíne. 
         A Kate Kennedy, amelyről szó lesz, egy elit egyetemi társaság, 36-38 fiatalember a tagja. Céljai szerint az egyetemi hagyományokat, az egyetem és a város kapcsolatát promócionálja. Hivatalos neve Kate Kennedy Klub. S valóban, egy zártkörű klubról van szó.
         Tagjainak száma nem haladhatja meg a 60 főt, és csak a St.Andrews Egyetem beiratkozott férfi hallgatói pályázhatnak a tagságra. Minden évben 9 elsős hallgatót vesznek fel, akiket több fordulós interjú után választanak ki. Olyan harmad- és negyedéves hallgatókat is meghívnak soraikba, akikről úgy ítélik meg, hogy sokat tettek az egyetemért, a városért és magáért a társaságért (külsősként).
         Maga a Kate Kennedy társaság („a Kate Kennedy", „a KK") és az általa szervezett programok is kifejezetten az St. Andrews Egyetem hagyományához tartoznak. A társaság nagyon régi: az egyetem fennállása óta létezik.

A teljes szöveg letöltése...