Beszámoló Szvetelszky Zsuzsanna: Az isteni hálózatok - A görög mitológia hálózatelemzése” című előadásárólBeszámoló Szvetelszky Zsuzsanna: Az isteni hálózatok - A görög mitológia hálózatelemzése” című előadásáról

         Szvetelszky Zsuzsanna az ELTE Bölcsészettudományi Kar Informatikai Intézetének oktatója, kommunikációelméletet, tudásmenedzsmentet, informatikai rendszerekkel történő szervezés című tárgyakat tanít. Neve nem ismeretlen a szociálpszichológiában sem. 2002-ben látott napvilágot A pletyka  című könyve, amelyről Csányi Vilmos etológus a következőket írta: 
         „Végre valaki nekifogott, és tisztességesen megírta! Mert a humánetológia már egy ideje felismerte, hogy a pletyka valami olyanfajta kommunikáció, amely alapvető emberi jellegzetesség. Az állatok egyáltalán nem pletykálnak. Ma már alig vannak archaikus társadalmak, de mint ez a könyv is szépen bizonyítja, pletyka nélkül a modern társadalmak sem maradnának fenn. Ma egy ember sokféle különböző csoport tagja, sokféle csoportaktivitásban vehet részt, és ha jól belegondolunk, akkor érezzük magunkat igazán egy adott csoport tagjának, ha a csoport tagjait minden oldalról jól ismerjük. Az ismeretek nagy részét a pletykákból szerezzük be. Szóval nagyon fontos dolgokról lesz itt szó."

A teljes szöveg letöltése...