Antal László - Színek és arcok - MarokkóAntal László - Színek és arcok - Marokkó

     Antal László számos művészeti ág mellett a fotográfiát is az önmegvalósítás egyik lehetséges formájának tekinti. 2005 óta foglalkozik fényképezéssel is. Kiállítása a 12. kerületi Művelődési Központban tekinthető meg.
      Ahogyan a cím is sejteti, s ahogyan Antal László maga is megfogalmazza rövid bemutatkozó szövegében a kiállításon, marokkói fényképsorozata a hétköznapokba enged belepillantani. Kelmefestő kisfiú, árusok, koldusok, asszonyok világos csadorban, piacok, kézművesek. Fekete-fehér és színes képek, színek, fény és árnyék harmóniája, élettel teli, megrázó, megkapó és néha szórakoztató jelenetek és pillanatok Marokkóból.
      Hogy mennyire jellemzi ez a sorozat a marokkói hétköznapokat, nem tudom, talán avatottabb szemek a megmondhatói ennek. Nekem nagyon hiányoztak a címek. Érdekes, hogy mostanában fotókiállításokon ezt az apró részletet gyakran megspórolják. Nem tudom pontosan miért? Van, hogy nem zavaró, de néha nagyon hiányzik. Ha más nem, hogy hol készült a kép, mikor? Néha úgy gondolom, fontos részletek vesznek így el.  Mégis, ajánlom ezt a kiállítást mindazoknak, akik érdeklődnek e kultúra iránt.


(A fénykép csak illusztráció, nem Antal László sorozatából származik!)


Cím: Budapest, XII., Csörsz utca 18.
Látogatható: szeptember

A teljes szöveg letöltése...