„…áttekinthetetlen szövedék gyönyörű geometriája…” /Féner Tamás 75. születésnapjára/ - 2. (2014)„…áttekinthetetlen szövedék gyönyörű geometriája…” /Féner Tamás 75. születésnapjára/ - 2. (2014)

Antroport könyvek

Kiadja az Antroport, Budapest.

Szaktudományi partner: Magyar Kulturális Antropológiai Társaság

Etnoregionális Műhelye, ELTE TÁTK Kulturális Antropológia Tanszék

Felelős szerkesztő: A.Gergely András

Felelős kiadó: Lakatos Dóra

A.GergelyAndrás

Előszó helyett

Kedves Tamás…!

Pár évenként egy méltó ünneplés…, ez kijár a korral, s méginkább a respektussal, presztízzsel, méltó érdemekkel, jóemlékezettel. Akik itt nem írtak s nem küldtek fotót sem, kapkodás helyett csak üzentek – a legjobb kívánságokkal. Akik küldtek is valami ajándékot, roppant kicsiny táborba szorultak azokhoz képest, akik meg sem mertek szólalni, mert leginkább fotót küldtek volna, s azt épp egy ILYEN fotósnak… – kicsit „morbid" megoldásnak látták. Lett ezért elméleti tanulmány, azon frissiben a fiókból, lett kép-hang elbeszélés a lét esztétikum-fosztott élményanyagából, lett emlékező diákdolgozat, szótlan üzenet a világ dokumentálásásból, kiállításmegnyitó és vizuális lelemény, kisesszé és fotóantropológiai hozsanna is.

Így látunk, így látnak, így kedvelnek Ők, s még lennének- lettek volna sokan, ha nem sürgetem az időt… Akik kimaradtak (például koros szakmabeliek), megfontolt vagy vétlen snasszságból nem reagáltak elég gyorsan, s akik fotók tucatjai helyett csak mustrát küldtek, azok is válogatott szeretettel tették, nem szűkmarkúan.

Még rövidebben – ha már előszó helyett komponálom… – legyen hát fennkölt, magasztos és jelképgazdag a születésnap s annak folytatása is,egészen a legközelebbi fordulóig, mikor sokadik életműkiállításod még mindig a jövő reménnyel, s nem a múlt-gyűjteménnyel marad ékes…!

/AgA/

A teljes szöveg letöltése...