Zene mítoszai - Schiller Katalin beszámolója a Mítoszok a modernitásban – modern mítoszok című konferencia egyik szekciójárólZene mítoszai - Schiller Katalin beszámolója a Mítoszok a modernitásban – modern mítoszok című konferencia egyik szekciójáról

   November 16-17-én Mítoszok a modernitásban – modern mítoszok címmel tartott konferenciát az ELTE Vallásantropológiai Kutatóműhelye, a Magyar Kulturális Antropológiai Társaság, az MTA Szociológiai Kutatóintézete és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Budapesten, a Kino moziban.

A színvonalas előadások között 17-én szombaton, a kávészünet után a Zene mítoszai címmel egy igazán magával ragadó szekcióban találta magát a hallgatóság. Színes és izgalmas előadások mutatták be a rock két élő legendáját, valamint egy halhatatlanná vált figuráját. Az előadások során megelevenedtek azok a mítoszok, amelyek kiemelték és a rock sztárok között is különlegessé tették ezeket az embereket. Sokunk számára kérdés volt idáig, hogy miként lettek ők mitikus figurák, s az előadások sorra a megadták a választ. Betekinthettünk emellett, Liszt Ferenc mítosszá válásának egy festményen megörökített pillanatába is.

A teljes szöveg letöltése...