Maharadzsák nyomán - az „Arany Háromszög” városai – 2. Jaipur, UdaipurMaharadzsák nyomán - az „Arany Háromszög” városai – 2. Jaipur, Udaipur

Jaipur – elefánttal a hegyre a „rózsaszín" városban

Agrából Jaipur, Rajastan legnagyobb városa felé vesszük az irányt. Jottányit sem csökken a meleg, sőt. Mivel egyre délebbre haladunk, még nő is.

A városokat összekötő autóutak rendkívül jó minőségűek, két- ill. három sávosak, ha valaki autót bérel, a nagy távolságok ellenére is viszonylag gyorsan eljuthat akárhová. Figyelembe kell venni azonban a helyi szokásokat, mindenekelőtt a már említett baloldali közlekedést. Ha előzünk valakit, dudával kell jelezni, hogy: „vigyázz, jövök", amit az autók hátuljára felfestve kifejezetten kérnek is a sofőrök. Számítani kell rá, hogy ha ez nem történik meg, hirtelen sávot változtatva kivághatnak elénk és a nálunk megszokottól eltérően balról jobbra előznek. A városokon keresztülhaladva a hirtelen elénk vágó biciklisekről, a közlekedési szabályokat semmibe vevő „szent" tehenekről és az úton szembejövőkről nem is beszélve..

Úgyhogy nem árt a fokozott figyelem az egész vezetés során, különben egy pillanat alatt karambolozni fogunk.

A teljes szöveg letöltése...